• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

pixl-latr

Pixl-latr Film Holder (V1.3) voor Camera Scanning

€ 49,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De Pixl-latr is een filmhouder ontworpen door Hamish Gill van de bekende analoge fotoblog 35mmc en is beschikbaar op de markt na een succesvolle Kickstarter-campagne. Het helpt bij het digitaliseren van filmnegatieven en dia's met een digitale camera of smartphone. Je kunt er 35mm, 120 en dia filmnegatieven mee scannen op een eenvoudige en effectieve manier. Het is de meest budgetvriendelijke oplossing op de markt op vandaag om filmnegatieven vlak te houden tijdens het camera scanproces.

Als je ooit hebt geprobeerd een filmnegatief of dia te digitaliseren met een digitale camera, dan weet je dat twee van de grootste problemen zijn om de film op zijn plaats en vlak te houden en op een uniforme manier tegen te belichten. Pixl-latr is een goedkope, eenvoudige maar effectieve filmhouder om beide problemen op te lossen bij het digitaliseren van 35mm, 120 (tot 6×12), en 4x5" films.

Het gepatenteerde ontwerp van de Pixl-latr is eenvoudig maar doordacht. Het frame houdt de film op zijn plaats, terwijl de gates de film vlak houden. De horizontale gates houden de film langs de rand van de hele strook en de verticale gates houden de film op, of dicht bij, de rand van het te digitaliseren frame. In het geval van 4×5" film worden de gates niet gebruikt en wordt de film op alle vier de randen van het frame geplaatst. Bij het digitaliseren van 35mm en 120 rolfilm heeft het frame aan elke kant een uitsparing zodat de film vlak tegen de diffuser wordt gehouden en tussen het digitaliseren van elk frame door de Pixl-latr kan worden gehaald. De diffuser heeft als eenvoudige taak het tegenlicht te verspreiden. Hierdoor kan Pixl-latr gebruikt worden met een grote verscheidenheid aan lichtbronnen zoals de Kaiser Slimlite of de Basic Light Source van Negative Supply. De diffuser heeft een lichte textuur die voorkomt dat er Newton ringen ontstaan wanneer de film in contact is met het oppervlak van de diffuser. Wil je graag meer weten over de werking van de Pixl-latr, neem dan een kijkje in de Getting Started Guide van de maker van dit product.

De versie die je zult ontvangen betreft de laatste versie, versie 1.3 die een aantal verbeteringen heeft ten opzichte van voorgaande modellen. De eerste twee verbeteringen betreffen het frame en de diffuser die nu volgens strakkere toleranties zijn gemaakt. Naast deze verbeteringen wordt elke eenheid geleverd met vast te plakken anti-slip voetjes. Deze voetjes zorgen voor net voldoende wrijving zodat de Pixl-latr niet wegglijdt op een oppervlak en toch gemakkelijk kan worden verplaatst. De voetjes moeten op elk van de 4 hoeken van een kant van de diffuser worden geplakt.

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews