Algemene informatie over betaling, verzending en ophaling van uw bestelling

Betaling  

U heeft de keuze uit verschillende betaalmethodes om het bedrag van uw bestelling te voldoen. Met uitzondering van de bankoverschrijving verloopt de betaling van uw bestelling via onze betaalpartner MultiSafepay die steeds garant staat voor een veilige en snelle betaling:

  • Bankoverschrijving: een overschrijving is de meest standaard manier van betalen. Iedereen met toegang tot internetbankieren heeft de mogelijkheid om op deze wijze te betalen. De betaling gebeurt via het vertrouwde online banking systeem van uw eigen bank. Deze betaalmethode is bovendien volledig gratis. Houd rekening met een overboektijd van minstens 1 werkdag tenzij uw (Belgische) bank u de mogelijkheid biedt om een instant paymentuit te voeren. Met een instant paymentwordt het bedrag onmiddellijk bijgeschreven op onze rekening. Geen instant paymentmogelijk en u heeft uw bestelling toch snel nodig? Mail ons dan voor 12u een bewijs van betaling en uw bestelling wordt nog de dag zelf naar u verzonden!

  • Bancontact: bancontact is de populairste betaalmethode in België en maakt gebruik van een fysieke kaart die gekoppeld is aan tegoed op een Belgische zichtrekening. De kaart kan zowel gebruikt worden voor offline als voor online aankopen. Betaling via Bancontact kan zowel via uw fysieke betaalkaart alsook via de smartphone app in combinatie met een QR-code.

  • iDEAL: dit is dé online betaalmethode bij uitstek in Nederland. Met iDEAL betaalt u online via uw eigen vertrouwde bank. iDEAL werkt ondertussen samen met 12 (groot)banken in Nederland: ABN AMRO, ASN Bank, Bunq, ING, Knab, Moneyou, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Svenska Handelsbanken, Triodos Bank en Van Lanschot. Nadat u iDEAL gekozen heeft als betaalwijze op onze website kan u eenvoudig uw eigen bank selecteren. De eigenlijke betaling vindt daarna plaats in de vertrouwde webomgeving van uw bank.

  • Visa / Mastercard*: met de kredietkaarten van Visa en Mastercard kunt u vandaag een aankoop doen en deze pas later betalen. Een veelgebruikte en praktische manier om uitstel van betaling te verkrijgen. Alle kredietkaartbetalingen verlopen met een verplichte 3D Secure verificatie als extra beveiligingslaag. Er zijn verschillende vormen van goedkeuring bij 3D Secure. Afhankelijk van uw bank en het land van herkomst van uw kredietkaart kan de betaling worden voltooid met behulp van een kaartlezer of digipas in combinatie met een pincode of een gegeven dat alleen de kaarthouder kan weten. Dit laat ons toe om bij elke betaling na te gaan of de gebruiker van de kredietkaart ook werkelijk de echte kaarthouder is en zo fraude te minimaliseren.

  • Carte Bleue / Carte Bancaire*: de meest gebruikte betaalkaart voor (online) betalingen in Frankrijk. De kaart wordt momenteel uitgegeven onder de naam Carte Bancaire maar wordt in de volksmond nog steeds Carte Bleue genoemd. Betalingen met CB verlopen via het betaalnetwerk van Visa (met 3D Secure). Om te betalen via CB klikt u dus in het betaalscherm op het logo van Visa.

*Om de huidig aangeboden scherpe prijzen ook in de toekomst te kunnen waarborgen, zijn wij genoodzaakt om voor bepaalde betaalmethodes de transactiekosten door te rekenen. Het bedrag van de transactiekost zal duidelijk worden aangegeven op het moment dat u een keuze maakt tussen de verschillende betaalmethodes tijdens het bestelproces. 

Verzending  

Al onze pakjes worden sinds mei 2019 verwerkt en geleverd door DPD. Voorheen gebeurde de levering via Bpost (Belgische Post). Pakjes met een leveradres buiten België zoals bijvoorbeeld Nederland of Frankrijk werden in het verleden veelal door Bpost overgeleverd aan DPD die de zogenaamde “last mile” verzorgde. Op basis van klantenfeedback en gezien wij er steeds naar streven om onze klanten de snelste, betrouwbaarste en flexibelste bezorgmogelijkheden aan te bieden worden pakjes vanaf heden meteen geleverd door DPD in heel Europa.

Indien u ervoor kiest om uw bestelling te laten leveren heeft u keuze uit volgende opties:

DPD Predict – levering thuis of op kantoor: kiest u voor deze levermethode dan wordt uw pakje geleverd op een door u gekozen afleveradres, thuis of op kantoor. De leveringstijd voor pakjes naar België en Nederland bedraagt 1 werkdag. Pakjes naar andere landen in de Europese Unie worden geleverd binnen 1 tot 4 werkdagen. Predict is evenwel niet de standaard pakketlevering die u gewoon bent. Het biedt u een aantal bijkomende mogelijkheden zodat u zelf de controle kunt behouden over de levering van uw bestelling:

  • Vooraf op de hoogte: DPD informeert u via sms of e-mail de dag voor de levering van uw pakket over het exacte aflevermoment. De ochtend van de levering volgt een tweede bericht ter bevestiging. Zo weet u exact wanneer het pakje bij u zal geleverd worden. Voorspelbaar en gemakkelijk.

  • Levering tot op 1 uur nauwkeurig: DPD informeert u via sms of e-mail op de dag van de levering over het moment dat de chauffeur zal langskomenvoor de levering van uw bestelling. Dit bericht ontvangt u tot op 1 uur op voorhanden beslaat ook maximaal een tijdsvak van 1 uur.

  • In-Flight options: de koerier komt langs op een moment dat u niet aanwezig bent op het afleveradres? Geen probleem! Via de informatieberichten die ontvangen hebt van DPD kan u de datum én de plaats van levering aanpassen en dit maximaal tot 1 uur voor het moment van levering. Zo kan u er bijvoorbeeld voor kiezen om het pakket te laten leveren bij uw buren, in een afhaalpunt of te laten neerzetten op een veilige locatie zoals uw achtertuin.

  • Live tracking: met track-and-trace berichten bent u ondertussen al vertrouwd. DPD Predict gaat evenwel nog een stapje verder en biedt u live tracking. Via Follow My Parcel kan u op een kaart de koerier die uw pakket zal leveren live volgen. Zo weet u precies hoeveel stops hij nog moet uitvoeren vooraleer het pakje bij u geleverd wordt.

  • Standaard verzekerd: uw zending wordt standaard verzekerd tegen beschadiging of verlies en dit ongeacht het bedrag met een maximum van 520 euro.

DPD Saturday Delivery – levering thuis of op kantoor op zaterdag: kiest u voor deze levermethode dan wordt uw pakje geleverd op een door u gekozen afleveradres, thuis of op kantoor en dit niet alleen tijdens de weekdagen maar ook op zaterdag! Daarnaast beschikt u ook over alle extra diensten die inbegrepen zitten in DPD Predict zoals live tracking en het wijzigen van uw levering tot op 1 uur op voorhand.

DPD Pickup Parcelshop – levering in een afhaalpunt: jouw bestelling wordt geleverd in een door jou gekozen afhaalpunt. DPD beschikt over een uitgebreid netwerk aan afhaalpunten in heel Europa. Er is steeds een afhaalpunt beschikbaar in een straal van 15 minuten rondom jouw afleveradres. Van zodra jouw pakje klaarligt ter afhaling word je hiervan op de hoogte gebracht via sms of e-mail. Pakjes worden binnen 24 uur geleverd in één van de 1.600 afhaalpunten in de Benelux met ruime openingsuren. In andere Europese landen worden pakjes geleverd binnen de 1 tot 4 werkdagen. Levering vindt plaats van maandag tot vrijdag en in sommige afhaalpunten zelfs op zaterdag. Levering in een afhaalpunt is momenteel mogelijk in volgende landen: Oostenrijk, België, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Denemarken, Estland, Spanje, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Kroatië, Hongarije, Ierland, Litouwen, Luxemburg, Letland, Nederland, Polen, Portugal, Zweden, Slovenië en Slowakije.

---

De verzendkost voor een van de hierboven vernoemde levermethoden wordt automatisch berekend tijdens het bestelproces en is afhankelijk van het land van levering en het gewicht van de bestelde goederen.

Bestellingen met een waarde groter of gelijk aan 99 euro worden evenwel altijd gratis geleverd in de België en Nederland! Bestellingen met een waarde groter of gelijk aan 150 euro worden aan een verminderde verzendkost geleverd in andere landen van de Europese Unie.

Ophaling  


Het is ook mogelijk om uw bestelling op te halen in onze fotowinkel te Ieper. Na ontvangst van het e-mailbericht met de bevestiging dat uw bestelling klaarstaat, kunt u deze komen afhalen en betalen in de winkel. U heeft volgende betaalmethoden: Cash, Bancontact, Mastercard en Visa.

Dit zijn onze winkelgegevens en openingsuren:

Retro Camera (Foto De Witte)
Stationsstraat 19
8900 Ieper
België

Maandag: gesloten

Dinsdag: 09:00-12:00  14:00-18:30

Woensdag: 09:00-12:00  14:00-18:30

Donderdag: 09:00-12:00  14:00-18:30

Vrijdag: 09:00-12:00  14:00-18:30

Zaterdag: 09:00-12:00  14:00-18:00

Zondag: gesloten (In december niet! Open van 14u tot 18u.)