Starterskit voor Kleurenfilmontwikkeling - Tetenal / 1L

Starterskit voor Kleurenfilmontwikkeling - Tetenal / 1L

€ 88,39
Prijs inclusief btw

Ben je nieuw in de wondere wereld van analoge fotografie en wil je graag starten met het ontwikkelen van je eigen kleurenfilms? Of ben je een ervaren analoge fotograaf met heimwee naar het tijdperk van analoge fotografie en wil je graag opnieuw de draad oppikken? Dan is deze starterskit voor kleurenfilmontwikkeling zeker iets voor jou!

Deze starterskit bevat alle benodigdheden voor het zelf ontwikkelen van jouw kleurenfilms (35mm of 120). Ga aan de slag met de universele tevens onverwoestbare Paterson ontwikkeltank (met twee universele filmspiralen) en ontwikkel twee 35mm films tegelijkertijd of één 120 rolfilm. Opspoelen van de film op de ontwikkelspiraal doe je in de volledige duisternis. Eens de film opgespoeld is stop je hem in de ontwikkeltank en schroef je deze dicht met het lichtdicht deksel. Daarna ontwikkel je je film in gewoon daglicht met de bijgeleverde Colortec C-41 Ontwikkelkit van Tetenal. De fotochemie leng je exact af met de Paterson maatcilinder van 600ml. De temperatuur van de chemie hou je goed in het oog met de bijgeleverde color thermometer van 30cm, specifiek gemaakt voor kleurenfilmontwikkeling.

Nadat je je film succesvol hebt ontwikkeld hang je hem op met de meegeleverde filmclips om te drogen.

Kortom, deze kit is goed voor heel wat ontwikkelplezier! Deze starterskit wordt geleverd met een Tetenal Colortec C-41 Ontwikkelkit van 1L voor het ontwikkelen van 12 tot 16 35mm films of 120 rolfilms. Hou er rekening mee dat in tegenstelling tot het ontwikkelen van zwart-wit film, kleurenchemie op een constante, hoge temperatuur moet gehouden worden (ongeveer 38 °C). Een oplossing om je chemie om deze temperatuur te brengen en te houden, zoals een bain marie of een TCS-1000 van CineStill is niet inbegrepen in deze kit en is (bijkomend) nodig om kleurenfilms te onwikkelen.

De Tetenal Colortec C-41 Kits bieden een kleurontwikkelproces aan in drie stappen: kleurontwikkeling (CD), bleach-bix (BX) en stabilisator (STAB). De kit bestaat uit zes componenten zijnde de kleurontwikkeling in drie delen, de bleach-fix in twee delen en het stabilisatorbad. Het mengen van de baden zelf is straightforward. De drie componenten van de kleurontwikkelaar dienen voor gebruik gemengd te worden met elkaar en aangevuld te worden met water tot het volledige bad te komen. De 1L kit komt drie flesjes kleurontwikkelaar van elk 200ml, die dus moeten aangelengd moeten worden met 400ml water. De bleach-fix dient na het mixen aangelengd te worden met 600ml water. De stabilisator met 800ml water. De aangemaakte baden bewaar je na ontwikkeling in luchtdichte (accordeon)flessen en behandel je eventueel met een anti-oxidatiespray zoals Tetenal Protectan om de bewaartijd te maximaliseren. Deze starterskit wordt geleverd met drie bruine Opslagflessen voor Chemie van Kaiser (1L). De grootste vijand van fotochemie is zuurstof, indien oxidatie tot een minimum kan herleid worden zal de chemie het langst bewaren. De bewaartijd van aangemaakte kleurontwikkelaar bedraagt ongeveer 6 weken (langer met anti-oxidatiespray) en voor de andere baden ongeveer 24 weken. 

Eens de Colortec ontwikkelkit opgebruikt is kan je uiteraard een nieuwe kit aanschaffen en nieuwe kleurenfilms ontwikkelen met de dokamaterialen die je reeds hebt.

Hieronder nogmaals op een rijtje de inhoud van deze starterskit. Meer informatie over elke component van deze kit vind je terug op de respectievelijke productpagina's.

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen