• Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf
  • Groot aanbod, kleine prijzen
  • Bereikbaar voor al jouw vragen
  • Winkelen bij een Belgisch familiebedrijf

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews

Bellini Foto

Bellini Selenium Toner - 500ml

€ 20,95

Kies uw kleur:

NoColour

Kies uw maat:

1Size

Levering 2-3 Werkdagen

De selenium toner van het Italiaanse Bellini wordt geleverd als een vloeibaar concentraat in kleine flesjes van 500ml. Daardoor vormen ze een betaalbaar alternatief voor de wat grote flessen selenium toner op de markt vandaag. Ideaal dus voor wie voor het eerst aan de slag wil met een selenium toner. De toner is geschikt voor alle analoge zwart-wit fotopapieren, zowel met een vezelbasis (FB) als een kunststofbasis (RC).

De toner heeft een drievoudig gebruik, zo is die in eerste instantie geschikt om zwart-wit prints een mooie sepiatoon te geven bij verdunning 1+10. Bij een hogere verdunning 1+20 kan de toner gebruikt worden om de zwarte tonen van je prints meer power te geven.

Niet alleen kan deze toner de look van prints verbeteren, ook de permanentie van de afdruk blijft significant langer behouden. Bij het aanbrengen van de toner vindt er een chemische reactie plaats met het nog aanwezige zilver dat gevoelig is aan licht. Daardoor vermindert de kans dat prints gaan vervagen na een aantal jaren. Deze verbeterde bewaarmogelijkheden wordt behaald wanneer de selenium toner wordt gebruikt als toner en als versterker voor zwarte tonen. Maar het is ook mogelijk om deze toner enkel te gebruiken als printstabilisator zonder de toon van de print erg te gaan veranderen. In dat geval moet een hoge verdunning van 1+200 tot 1+400 gebruikt worden.

Hoeveelheid 500ml
Type concentraat Vloeibaar

Reviews (0)

Schrijf eerste review
Nog geen reviews