Starterskit voor Zwart-wit Filmontwikkeling - CineStill / 1000ml

Starterskit voor Zwart-wit Filmontwikkeling - CineStill / 1000ml

€ 68,18
Prijs inclusief btw

Ben je nieuw in de wondere wereld van analoge fotografie en wil je graag starten met het ontwikkelen van je eigen zwart-wit films? Of ben je een ervaren analoge fotograaf met heimwee naar het tijdperk van analoge fotografie en wil je graag opnieuw de draad oppikken? Dan is deze startkit voor zwart-wit filmontwikkeling zeker iets voor jou!

Deze starterkit bevat alle benodigdheden voor het zelf ontwikkelen van jouw zwart-wit films (35mm of 120). Ga aan de slag met de universele tevens onverwoestbare Paterson ontwikkeltank (met twee universele filmspiralen) en ontwikkel twee 35mm films tegelijkertijd of één 120 rolfilm. Opspoelen van de film op de ontwikkelspiraal doe je in de volledige duisternis. Eens de film opgespoeld is stop je hem in de ontwikkeltank en schroef je deze dicht met het lichtdicht deksel. Daarna ontwikkel je je film in gewoon daglicht met de bijgeleverde filmontwikkelaar, stopbad en fixeerbad. De fotochemie leng je exact af met de Paterson maatcilinder van 600ml. De temperatuur van de chemie hou je goed in het oog met de bijgeleverde thermometer van 23cm, specifiek gemaakt voor filmontwikkeling.

Nadat je je film succesvol hebt ontwikkeld hang je hem op met de meegeleverde filmclips om te drogen.

Kortom, deze kit is goed voor heel wat ontwikkelplezier! Deze starterskit wordt geleverd met het innovatief CineStill Df96 B&W Monobad, een filmontwikkelaar en fixeer in één oplossing wat het ontwikkelen van zwart-wit film drastisch vereenvoudigd. Het monobad kan gebruikt worden in combinatie met alle types zwart-wit film al vereisen films met T-Grain technologie zoals Kodak T-Max en Ilford Delta een verdubbeling in ontwikkeltijd. Met het bad kunnen een 16-tal 35mm films of 120 rolfilms ontwikkeld worden. De ontwikkelaar levert een aangenaam contrast met een fijne korrel. Het monobad heeft een levensduur van ongeveer 2 maanden na het openen van de fles. Het Df96 Monobad is vloeibaar en dus makkelijk te verdunnen. Om droogvlekken op jouw filmnegatief te voorkomen bevat de kit ook een flesje wetting agent om je film te spoelen na het ontwikkelen. Eens opgebruikt kan je uiteraard de kit opnieuw gebruiken met nieuwe, verse chemie!

Hieronder nogmaals op een rijtje de inhoud van deze starterskit. Meer informatie over elke component van deze kit vind je terug op de respectievelijke productpagina's.

Geen beoordelingen voor dit product momenteel.

De perfecte match.

Nieuwe account aanmaken

Reeds geregistreerd?
Log dan hier in Of Wachtwoord herstellen