Informatie over gebruikte artikelen en hun conditie

Retro Camera biedt regelmatig gebruikte analoge foto-artikelen aan zoals fotocamera's en accessoires. Alle artikelen worden voor verkoop door ons persoonlijk uitvoerig getest en nagekeken en dit in de mate van het mogelijke. Wij garanderen steeds dat het glaswerk van de lenzen vrij is van krassen en/of schimmels. De aangeboden items zijn steeds technisch in orde en in een werkende staat. Mocht dit niet het geval zijn, wordt dit steeds uitdrukkelijk vermeld in de beschrijving van het artikel!

Vanwege de leeftijd en onmogelijkheid tot herstelling van de meeste artikelen bieden wij geen garantie aan op deze producten. Daarbij kunnen wij niet altijd de exacte werking van sluiters, diafragma’s of andere specifieke functies van het artikel garanderen. Indien er zich binnen een zeer kort afzienbare tijd zware technische problemen voordoen die de werking van het artikel in kwestie verhinderen, zal er gezamenlijk naar een aanvaardbare oplossing worden gezocht. In dergelijk geval zijn wij het enige aanspreekpunt.

Om u een duidelijk idee te geven van wat u van het aangeboden artikel mag verwachten, krijgt elk artikel door ons een bepaalde “rating”  en dit naargelang de toestand of conditie waarin het artikel zich verkeerd. 

De artikelen beschrijven wij met de onderstaande conditieschaal:

Mint

Geen sporen van gebruik, artikel verkeerd in nieuwstaat en komt al dan niet in originele verpakking.

Zeer goed

Zeer lichte gebruikssporen, soms alleen zichtbaar bij nadere inspectie.

Goed

Normale gebruikssporen gaande van krasjes en kleurverlies.

Fair

Artikel werd duidelijk gebruikt, heeft meer dan normale gebruikssporen weliswaar zonder gevolgen voor de werking van het apparaat.

Naast een beschrijving vind je ook steeds foto’s van het te koop gestelde artikel op de website.

Dit zijn unieke foto’s van het product en dus geen productfoto’s. Wij hanteren hierbij het WYSIWYG-principe, “what you see is what you get”.